Over Jaap Peeman

Jaap Peeman is geboren maart 1951 aan het Marietjespad te Mid­delharnis. In zijn werkzame leven was Jaap bouwkundige medewerker bij architectenbureau Gestel BNA BV en PARTITIO te Middelharnis en PARTITIO ONTWERPHUIS in Zierikzee. Is nu pensionado en werkt en geniet nu van zijn grote passie, foto­grafie.

Jaap fotografeert sinds 1975.  Met specifiek aandachtsveld: Portret, Flakkeese landschappen, Frankrijk en Documentaire fotografie.

Hij is lid van het landelijk bekende Fotoclub ’’de Rarekiek’’ in Sommelsdijk.
In 2000 is hij overgestapt op het digitaal fotograferen.

In februari 2007 werd hij aspirant BMK-er van de Fotobond B.N.A.F.V. De Bondsmeesterklasse. Voor ingewijden de BMK. Dit is het parade­paard van de Fotobond.

De foto uitrusting bestaat uit een Nikon spiegelreflex met diverse objectieven en zijn fotowerken verwerkt hij met Photoshop en Lightroom op de computer.

Jaap doet mee met diverse Foto Exposities en met  buitenlandse foto Salons van de FIAP (Fédération Internationale de L’Art Photo­graphique). Dit is een organisatie die erkend is door de UNESCO.
Op Flakkee doet hij mee met het vitrine project van de Stichting Podium op Goeree- Overflakkee.

In 1989 maakt Jaap een Zwart Wit documentaire van het  bezoek van Koningin Beatrix in Goedereede. In 2006 maakt hij er een Po­wer Point presentatie van die op 30 april dat jaar in samenwerking met Stichting Podium is gepresenteerd in Hotel De Gouden Leeuw te Goedereede

Op 21 maart 2009 was hij een van de zes dagfinalisten in de voor­ronde van de tweede editie van Het Vierkante Ei in de Vleeshal Middelburg met een kleurenopname van een kippenslachter.

Ook in diverse media staan er regelmatig foto’s van Jaap gepubliceerd. In mei is de kleurenopname “Brouwersdam’’ gebruikt voor de omslag van de brochure “Samen voor ons eiland”. Een uitgave van de vier gemeenten van Goeree-Overflakkee. En ook de gemeentegids 2009/2010 van Goedereede is verfraaid met deze foto.

Bezoekt u eens de websites van:

Het is niet toegestaan om foto's van deze website te kopiëren of op te slaan.
Wil je de foto's gebruiken, stuur dan een mail naar jjpeeman@gmail.com.